Geweldige manieren om tijd met jezelf door te brengen

0 Vind ik leuk
Leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Geweldige manieren om tijd met jezelf door te brengen. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: BRAINY DOSE

Wanneer was de laatste keer dat je alleen was? Niet eenzaam, of geïsoleerd, of iemand missen. Maar alleen, gelukkig, naar keuze? Als je nog steeds nadenkt, het is te lang geleden. De reden dat het zo lang geleden is, is waarschijnlijk omdat we in de wereld van vandaag nooit echt alleen zijn. Er verschijnt altijd een melding op ons scherm, onze werktelefoon gaat om 22.00 uur of onze Instagram-feed die wacht om te worden geconsumeerd.
We snakken naar verbinding met anderen en hebben daardoor nooit tijd om contact met onszelf te maken. Een andere reden waarom we tijd voor alleen zijn afwijzen, is omdat er zo’n negatief stigma hangt rond ‘alleen zijn’. Voor alle duidelijkheid: alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn . Tijd alleen hebben heeft een aantal ongelooflijke voordelen, maar we horen er gewoon nooit iets over.

Verhoog jouw productiviteit en creativiteit

Deze is vrij eenvoudig. Als je alleen bent, is er geen afleiding. Geen kinderen die je vragen waar hun sokken zijn, geen driekleurige tekstmelding die je aandacht vraagt, geen partner die je hilarische (maar ontijdige) memes laat zien. Alleen jij en je werk. Wanneer je tijd en ruimte voor werk toewijst, beginnen jouw creatieve sappen zonder onderbreking te stromen. Je bent in de zone. Het punt is, plan het in je dag en kom er niet uit. Denk niet dat je egoïstisch bent door de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen. Jij bent niet. Tijd voor jezelf plannen helpt ook om een gezond evenwicht tussen sociale tijd en tijd voor jezelf te behouden. Zie het als een spectrum. We zijn afhankelijk van sociale interacties om verbindingen en relaties op te bouwen, maar te veel sociale tijd kan overweldigend zijn. Evenzo hebben we tijd alleen nodig om op te laden, maar te veel tijd alleen kan isolerend werken. Probeer je schema te gebruiken om een gulden middenweg te vinden.

Verminder je stress

De combinatie van al deze voordelen leidt uiteindelijk tot minder stress. Als je alleen bent, hoef je je nergens zorgen over te maken, behalve jezelf. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat andere mensen doen of denken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhouden van sociale interacties. Er is geen druk. Het is alleen jij. Plan je tijd voor jezelf in een kalender, agenda, herinnering, of schrijf het zelfs op je voorhoofd als je daar zin in hebt.

Verbeter relaties

Als je jezelf begrijpt, kun je de relaties in jouw leven beter begrijpen. Door een beetje reflectie zul je je realiseren welke relaties zinvol zijn en toevoegen aan je leven, en welke schadelijk zijn of er gewoon zijn om een ruimte te vullen. Je zult de waarde van uw positieve relaties herkennen en je zult er waarschijnlijk nog meer in investeren. Wat is een betere manier om de tijd te doden dan door iets te doen waar je van houdt? Misschien is het iets dat je als tiener deed. Of misschien is het iets dat je altijd al hebt willen doen, maar waar je partner een hekel aan heeft. Nieuwsflits: je hebt niemand anders nodig! Je kunt het zelf doen. Je tijd alleen gebruiken om iets te doen waar je blij van wordt, zal nooit als een karwei voelen. Spendeer meer tijd met jezelf als je vrije tijd hebt.

Maak een zelfzorgmand

Of je dit nu voor jezelf doet of voor iemand van wie je houdt, we garanderen het je gegarandeerd een glimlach! Het kost je een paar uur om alles te verzamelen, wat perfect is. Dit is wanneer je de tijd aan jezelf besteedt en jezelf toestaat super betrokken te zijn bij de activiteit! Weet je niet wat je in de mand moet gooien? Concentreer je op dingen die je (of jouw geliefde) helpen de leiding te nemen over uw geestelijke gezondheid! Denk aan favoriete lekkernijen, kalmerende thee, geurkaarsen, ontspannende huidverzorging zoals een lekkere verzachtende lotion, een boek, een dagboek, misschien een nieuwe agenda. Probeer de mand echt te personaliseren met wat je nodig hebt, wat heel anders kan zijn dan alle dingen die we zojuist hebben vermeld. Soms is het heel krachtig om gewoon te zitten en niets te doen. Laat jouw gedachten afdwalen en wees gerust, wetende dat je niets anders hoeft te doen dan aanwezig te zijn in het moment.

Elimineer afleiding

In het begin kan het ongemakkelijk zijn om alleen te zijn zonder het constante gezelschap van je telefoon of je familie. Maar afleiding het zwijgen opleggen is echt de enige manier om waarde uit je tijd alleen te halen. Laat de andere mensen in jouw huishouden weten dat je niet beschikbaar bent en laat jouw telefoon in een andere kamer. Neem het niet mee en doe niet alsof je het niet zult gebruiken, want we weten allemaal dat je het wel zult doen (we weten het omdat we het ook doen).

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Deel dit artikel via
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Threads
Pinterest
Reddit

Gerelateerde berichten

1 Vind ik leuk

Ontdek hoe je snel een huis koopt of verkoopt in Zoetermeer

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke stap. In…

0 Vind ik leuk

Zo creëer je een thuiskantoor

Wil je thuis een efficiënte en comfortabele werkplek creëren waar…

0 Vind ik leuk

Optimaliseer jouw zakelijke prestaties: Ontdek de kracht van lean

Lean is niet zomaar een managementfilosofie, het is een pad…

Menu