Gezondheidszorg en welzijnszorg nieuwsWetenschap nieuws

Het belang van regelmatig eten

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Het belang van regelmatig eten. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Smile and Learn – English

We verwachten dat ons eetpatroon en onze eetlust zullen veranderen naarmate we ouder worden, en tot op zekere hoogte is het normaal om minder te eten naarmate je ouder wordt. Mobiliteitsproblemen kunnen ertoe leiden dat oudere mensen de hoeveelheid fysieke activiteit die ze doen verminderen, en hun metabolisme kan vertragen, waardoor er minder calorieën nodig zijn om te consumeren. Desondanks blijft het belangrijk om regelmatig te eten. Het eten van een uitgebalanceerd, gevarieerd dieet waarmee je elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt, helpt ons om gezond te blijven, ziektes te bestrijden, het energieniveau op peil te houden, onze geest te laten werken, onze stemming te beïnvloeden en vele andere belangrijke dingen. Regelmatige maaltijden helpen ook om de dag te accentueren, vooral als u alleen woont of niet vaak het huis uit kunt.

Borstvoeding baby’s en jonge kinderen

Een gezond voedingspatroon begint vroeg in het leven – borstvoeding bevordert een gezonde groei en kan gezondheidsvoordelen op de langere termijn hebben, zoals het verminderen van het risico op overgewicht of obesitas en het ontwikkelen van niet-overdraagbare ziekten later in het leven. Baby’s vanaf de geboorte tot 6 maanden uitsluitend met moedermelk voeden is belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Het is ook belangrijk om op de leeftijd van 6 maanden een verscheidenheid aan veilige en voedzame aanvullende voedingsmiddelen te introduceren, terwijl u borstvoeding blijft geven tot uw kind twee jaar en ouder is.

Eet veel groenten en fruit

Het zijn belangrijke bronnen van vitamines, mineralen, voedingsvezels, plantaardige eiwitten en antioxidanten. Mensen met een dieet rijk aan groenten en fruit hebben een significant lager risico op obesitas, hartaandoeningen, beroertes, diabetes en bepaalde vormen van kanker.

Eet minder vet

Vetten en oliën en geconcentreerde energiebronnen. Te veel eten, vooral de verkeerde soorten vet, zoals verzadigd en industrieel geproduceerd transvet, kan het risico op hartaandoeningen en beroertes vergroten. Het gebruik van onverzadigde plantaardige oliën (olijf-, soja-, zonnebloem- of maïsolie) in plaats van dierlijke vetten of oliën met een hoog gehalte aan verzadigde vetten (boter, ghee, reuzel, kokos- en palmolie) zal helpen om gezondere vetten te consumeren. Om ongezonde gewichtstoename te voorkomen, mag de consumptie van totaal vet niet meer bedragen dan 30% van de totale energie-inname van een persoon.

Beperk de inname van suikers

Voor een gezond voedingspatroon zouden suikers minder dan 10% van je totale energie-inname moeten uitmaken. Nog verder terugdringen tot onder de 5% heeft extra gezondheidsvoordelen. Kiezen voor vers fruit in plaats van zoete snacks zoals koekjes, cakes en chocolade helpt de consumptie van suikers te verminderen. Het beperken van de inname van frisdranken, frisdrank en andere dranken met veel suikers (vruchtensappen, likeuren en siropen, gearomatiseerde melk en yoghurtdranken) helpt ook de inname van suikers te verminderen. Door uw zoutinname op minder dan 5 uur per dag te houden, voorkomt u hypertensie en vermindert u het risico op hartaandoeningen en beroertes bij de volwassen bevolking. Het beperken van de hoeveelheid zout en natriumrijke kruiden (sojasaus en vissaus) bij het koken en bereiden van voedsel helpt de zoutinname te verminderen.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button