Lichaamsbeweging

0 Vind ik leuk
Leestijd: 3 minuten

Inhoudsopgave

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Lichaamsbeweging. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Med School Insiders

De gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit zijn moeilijk te negeren. Iedereen heeft baat bij lichaamsbeweging, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke capaciteiten. Meer overtuiging nodig om in beweging te komen? Bekijk deze manieren waarop lichaamsbeweging kan leiden tot een gelukkiger, gezonder jij.

Oefening controleert het gewicht

Lichaamsbeweging kan overtollige gewichtstoename helpen voorkomen of helpen om het gewichtsverlies te behouden. Als je aan lichaamsbeweging doet, verbrand je calorieën. Hoe intenser de activiteit, hoe meer calorieën je verbrandt.
Regelmatig naar de sportschool gaan is geweldig, maar maak je geen zorgen als je niet elke dag een groot deel van de tijd kunt vinden om te sporten. Elke hoeveelheid activiteit is beter dan helemaal geen. Om de vruchten van lichaamsbeweging te plukken, moet u gewoon de hele dag actiever worden – neem de trap in plaats van de lift of voer uw huishoudelijke taken uit. Consistentie is de sleutel.

Lichaamsbeweging bestrijdt gezondheidsproblemen en ziekten

Bezorgd over hartaandoeningen? In de hoop hoge bloeddruk te voorkomen? Wat uw huidige gewicht ook is, actief zijn verhoogt het hoge-dichtheid-lipoproteïne (HDL)-cholesterol, het “goede” cholesterol, en het vermindert ongezonde triglyceriden. Deze een-tweetje zorgt ervoor dat je bloed soepel blijft stromen, waardoor je risico op hart- en vaatziekten afneemt. Het kan ook helpen de cognitieve functie te verbeteren en het risico op overlijden door alle oorzaken te verlagen.

Lichaamsbeweging verbetert de stemming

Een emotionele lift nodig? Of behoefte aan ontstressen na een stressvolle dag? Een gymsessie of stevige wandeling kan helpen. Lichamelijke activiteit stimuleert verschillende chemische stoffen in de hersenen waardoor u zich gelukkiger, meer ontspannen en minder angstig kunt voelen. Moeite met snoozen? Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen sneller in slaap te vallen, beter te slapen en uw slaap te verdiepen. Oefen niet te dicht bij het slapengaan, anders ben je misschien te energiek om te gaan slapen. U kunt zich ook beter voelen over uw uiterlijk en uzelf als u regelmatig oefent, wat uw zelfvertrouwen kan vergroten en uw zelfrespect kan verbeteren. Lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit zijn geweldige manieren om je beter te voelen, je gezondheid te verbeteren en plezier te hebben.

Oefening verhoogt de energie

Gewikkeld door boodschappen of huishoudelijke taken? Regelmatige lichaamsbeweging kan uw spierkracht verbeteren en uw uithoudingsvermogen vergroten. Lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit kunnen plezierig zijn. Ze geven je de kans om te ontspannen, te genieten van het buitenleven of gewoon deel te nemen aan activiteiten waar je blij van wordt. Lichamelijke activiteit kan u ook helpen contact te maken met familie of vrienden in een leuke sociale omgeving.
Dus volg een dansles, ga de wandelpaden op of sluit je aan bij een voetbalteam. Zoek een fysieke activiteit die je leuk vindt en doe het gewoon. Verveeld? Probeer iets nieuws, of doe iets met vrienden of familie. Oefening levert zuurstof en voedingsstoffen aan uw weefsels en helpt uw cardiovasculaire systeem efficiënter te werken. En wanneer uw hart- en longgezondheid verbeteren, heeft u meer energie om dagelijkse klusjes aan te pakken. Denk eraan om uw arts te raadplegen voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint, vooral als u zich zorgen maakt over uw conditie, lange tijd niet hebt gesport of chronische gezondheidsproblemen heeft, zoals hartaandoeningen, diabetes of artritis.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Deel dit artikel via
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Threads
Pinterest
Reddit

Gerelateerde berichten

1 Vind ik leuk

Ontdek hoe je snel een huis koopt of verkoopt in Zoetermeer

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke stap. In…

0 Vind ik leuk

Zo creëer je een thuiskantoor

Wil je thuis een efficiënte en comfortabele werkplek creëren waar…

0 Vind ik leuk

Optimaliseer jouw zakelijke prestaties: Ontdek de kracht van lean

Lean is niet zomaar een managementfilosofie, het is een pad…

Menu