Redenen waarom kunst belangrijk is

0 Vind ik leuk
Leestijd: 4 minuten

Inhoudsopgave

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Redenen waarom kunst belangrijk is. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Ocean Research & Conservation Association (ORCA)

“Kunst” kan worden gedefinieerd als alles wat door menselijke creativiteit en vaardigheid is gemaakt met het doel emotionele reacties uit te drukken of op te roepen door middel van schoonheid of verbeeldingskracht. Beeldende kunst kan een muurschildering zijn op een stadsgebouw, een beroemd beeldhouwwerk in een museum, een foto die is gemaakt met een smartphone of een gekrabbelde krijttekening van een kind . Het kan ook excentrieke mode, make-upontwerp, bloemschikken , architectuur, interieurontwerp en haken zijn. Wanneer we verder gaan dan beeldende kunst, zien we kunst opduiken als muziek, dramatische toneelstukken, dans, tv of films, en ongebruikelijke straatvoorstellingen. Kunst is geschreven poëzie en proza, terloops geuite vergelijkingen en metaforen , en smaakcombinaties of het opplakken van voedsel . Het is kalligrafie, landschapsontwerp en houtwerk

Het belang van openbare kunst

Nu we kunst hebben gedefinieerd, gaan we eens kijken: waarom is kunst belangrijk? Een duidelijk voorbeeld om mee te beginnen is openbare kunst in steden. Als je ooit door een saaie stad met saaie architectuur en grijze muren hebt gelopen – en toen plotseling een hoek omsloeg om een regenboogkleurige muurschildering te zien , weet je al waarom openbare kunst zo belangrijk is: die muurschildering laat je vrolijk ademhalen en onthouden de schoonheid in het leven! Openbare kunst ontwaakt uit de verveling van de alledaagse functionaliteit. Ter herinnering dat straatkunst net zo indrukwekkend en belangrijk is als ingelijste ‘meesterwerk’-schilderijen.

Kunst helpt ons te begrijpen waar we zijn

Op het kruispunt van openbare kunst en marketing staan artistieke installaties die mensen helpen de geschiedenis en de geest van een plek te begrijpen. Openbare kunst helpt ons niet alleen om ons in de ruimte te lokaliseren, maar kan ons ook in de tijd lokaliseren, nieuwe paden voor bewegingen uitstippelen en vooruitgang aanmoedigen , wat een voorbode is van een betere toekomst.

Waarom is kijken naar kunst belangrijk?

Waarom is het heilzaam om je ogen (of oren) te verwennen met kunst? Waarom betalen mensen hoge ticketprijzen voor musea, concerten en optredens? Waarom rijden of vliegen mensen urenlang om de visuele schoonheid van een beroemd gebouw te zien? Emotionele impact en een uitbreiding van wat mogelijk is. Als velen van ons naar kunst kijken of ernaar luisteren, doen we dat omdat we iets willen voelen. Kunst is belangrijk voor de samenleving omdat het emoties oproept op een manier die zowel veilig als zuiverend is. Het voelt veel beter om te lezen over een pijnlijke verontschuldiging in een cartoon dan om het in het echte leven te doen! Als we bijvoorbeeld naar een schilderij van Frida Kahlo staren of de jeugdliteratuur van Jason Reynolds lezen, kunnen we buiten ons normale leven stappen om met dieren te stoeien, in het brein van iemand met een totaal andere achtergrond te kijken, of zelfs vliegen in de lucht. Een essentieel doel van kunst is om ons onze wereld opnieuw te laten onderzoeken vanuit nieuwe perspectieven.

Kunst maken helpt ons om ons beter te voelen

Het is niet alleen kijken naar kunst die ons leven verbetert – kunst is ook belangrijk omdat het creëren ervan ons humeur, onze ziel en ons gevoel van werkzaamheid helpt. Verveeld zijn? Kunst maken is een nooit eindigende reis waar je altijd naar terug kunt gaan. Eenzaam voelen? Met kunstgemeenschappen kun je contact maken met anderen door werken in uitvoering te delen.

Voel je je down op jezelf? Inspanning loont in kunst, en je zult een groot gevoel van voldoening voelen als je vaardigheden oefent, tutorials volgt, experimenteert en steeds beter wordt. Opgesloten voelen? Iets nieuws creëren door middel van verbeeldingskracht en kunst stimuleert de geest en creëert gevoelens van vrijheid.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Deel dit artikel via
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Threads
Pinterest
Reddit

Gerelateerde berichten

1 Vind ik leuk

Ontdek hoe je snel een huis koopt of verkoopt in Zoetermeer

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke stap. In…

0 Vind ik leuk

Zo creëer je een thuiskantoor

Wil je thuis een efficiënte en comfortabele werkplek creëren waar…

0 Vind ik leuk

Optimaliseer jouw zakelijke prestaties: Ontdek de kracht van lean

Lean is niet zomaar een managementfilosofie, het is een pad…

Menu