Geld, financieel

Veiling van de dag

Het doel van veilingen is tweeledig. Ten eerste kun je als consument op een goedkopere manier aan producten komen, ten tweede biedt het de mogelijkheid voor de producent op diverse manieren zijn goeden en zaken aan te bieden. Het kan zijn dat deze met een overschot zit en zijn product toch kwijt wil raken. Ook kan het een leuk reclamemiddel zijn om zo op een ludieke manier de waren aan te bieden. Het is zelfs mogelijk veilingen als een soort van kansspel op te zetten met de mogelijkheid aan het eind weg te lopen met een artikel of object ver beneden de kostprijs. De veiling van de dag neemt daarin een heel speciale plaats in.

 

Goedkope veilingen

In de wereld van de veilingen worden de zogenaamde  ‘goedkope’ veilingen steeds populairder. We zijn nu eenmaal een homo consumensus, om het maar eens met een leuke zelfverzonnen naam te zeggen, we kopen graag, maar doen dat het liefst zo goedkoop mogelijk. De veiling is daarvoor een uitgelezen plaats, en dan vooral online, want daarvoor hoeven we niet eens de deur uit.

Afgezien van de in principe gratis veilingen op sites als Marktplaats, zijn er ook sites die hun klanten trekken en betrekken door met extreem lage prijsmogelijkheden te showen. Zo worden voorbeelden gegeven als een €700 tv, die al voor €140 de deur uitgaat, of een spelcomputer die je maar een fractie van de nieuwprijs kost. Uitermate aantrekkelijk natuurlijk.

 

Extra aandacht voor de veiling van de dag

De mens is een softie als het gaat om aanbiedingen, of het nu gaat om acties bij een supermarkt of populaire items op een veilingsite. Ze trekken aandacht en bieden de kans om nog dezelfde dag een gewild product met een aanzienlijke korting aan te schaffen. De site zelf krijgt hierdoor natuurlijk wat extra reclame en de kans wordt vergroot dat de veilingdeelnemer de site nogmaals zal bezoeken.

Zorg er echter voor dat je weet wat je doet en laat je goed informeren hoe een site werkt, voor niets gaat de zon op. De veiling van de dag blijft echter een leuke en spannende manier je tijd door te brengen.

 

Wil je meer zakelijke blog lezen, bekijk onze alle blogs pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button