Mens en samenleving nieuws

Waarom zijn mensen zo wreed?

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Waarom zijn mensen zo wreed?

Vriendelijk zijn voor elkaar is een aangeleerde vaardigheid. Kijk naar onze menselijke geschiedenis, zo ver terug als je kunt, vanaf het begin van de mensheid. Altijd hebben mensen elkaar vermoord, verminkt, vernietigd, beraamd en gemanipuleerd voor persoonlijk gewin, materieel of emotioneel. Oorlog is gebruikelijk in onze geschiedenis. We hebben altijd leiders gehad die liegen tegen de mensen die ze leiden en ze manipuleren. Al onze verhalen, alle boeken, films, media gaan over menselijke wreedheid in een of andere vorm. We accepteren het allemaal als normaal. Maar het is niet normaal, het is allemaal een voorbeeld van de wreedheid van de mensheid.

Liegen en bedriegen

Alle grote religies leren een vorm van de gouden regel: behandel iemand zoals je ook behandeld wilt worden. Hoewel alle kinderen een of andere vorm van de gouden regel wordt geleerd, worstelen ze er natuurlijk mee. Als volwassenen worden degenen die de gouden regel wel volgen als zwak gezien. Het slachtoffer van manipulatieve mensen of bedrijven krijgt altijd de schuld, de focus ligt niet op degenen die manipuleren en emotionele of financiële schade toebrengen aan een ander, de focus ligt op hoe hun slachtoffer(s) beter hadden moeten weten. Iedereen zegt het of denkt het.

Als we ons echter gewoon tot de persoon of het bedrijf zouden kunnen wenden die het kwaad heeft aangericht en hen vertellen dat dit niet acceptabel is, zou het helpen om deze wereld te veranderen in een veiligere, vriendelijkere plek voor ons allemaal. Helaas geven we gewoon het slachtoffer de schuld en zeggen we niets tegen de dader. Dit doen we allemaal.

Eén groot poppenkast

We weten allemaal dat onze politici tegen ons liegen, maar toch, we blijven ze kiezen, we richten ons niet op het onrecht dat ze ons allemaal aandoen. We verdwijnen allemaal naar de achtergrond in plaats van te gaan staan en tegen ze te zeggen: dit is verkeerd, vertel ons de waarheid. Hé, ze werken voor ons. Samen met onze politici, sommige religieuze leiders en speciale belangengroepen slaan ze op trommels, ze manipuleren ons allemaal om onze aandacht te vestigen op onderwerpen die ons allemaal afleiden van de echt belangrijke zaken die we allemaal zouden moeten weten, door al deze afleiding waar onze politici zich voor verbergen ons.

Ja, het is wreed en zelfs crimineel wat deze mensen ons aandoen. Kijk naar je eigen ervaring op school en eigenlijk is het ieders ervaring met groepen mensen, (of het nu een kind of een volwassene is), iedereen staat erbij en kijkt toe, niets doen en stil staan, terwijl een onschuldig persoon wordt gepest net zoals het slachtoffer wordt van maffia wreedheid.

Laat je stem horen

Oh, er zijn veel redenen waarom mensen niet stoppen met wreedheid waar ze bij zijn, maar meestal is het omdat mensen te bang zijn om op te staan en te zeggen: “Nee, dit gedrag is niet acceptabel”. Wat er gebeurt, wordt een vicieuze cirkel. Als ze zich ertegen uitspreken worden ze de focus van de wreedheid, en alle anderen zijn te bang om het juiste te doen, want als ze dat doen, worden ze de volgende in de rij om behandeld te worden met wreedheid. Dit is het normale gedrag van mensen. In werkelijkheid weten we allemaal wat het juiste is om te doen, maar het is gemakkelijker en veiliger om gewoon te zwijgen. En dit is wat de meeste mensen doen. We willen allemaal geloven dat we goede mensen zijn, en we draaien allemaal ons hoofd om en negeren de dingen in onze menselijke samenleving die wreed, verkeerd en zelfs slecht zijn.

We sluipen terug in de massa’s mensen en worden zo onberispelijk in onze eigen geest. Maar in werkelijkheid, elke keer dat we wreedheid negeren en het kwaad dat een ander wordt aangedaan steunen we wreedheid en doen we allemaal alsof we goed zijn. Als we deze wreedheidseigenschap niet in ons allemaal hadden, zou deze wereld een andere plaats zijn. Het zou de hemel op aarde zijn!

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button