Webwinkel | Onlinewinkel nieuws

Wat is een goede werkjas?

Werkjassen heb je in alle soorten en maten en zijn voornamelijk bedoeld je werk aangenamer en veiliger te maken, hoewel die twee niet altijd samengaan. In principe staat veiligheid natuurlijk altijd voorop, je wilt immers het risico op persoonlijke schade zo klein mogelijk houden. Dat houdt echter wel in dat er met andere zaken, zoals bijvoorbeeld het weer of de werkomstandigheden wat minder rekening gehouden kan worden.

Al met al is een goede werkjas dus te definiëren als een evenwicht tussen alle factoren die het dragen van een werkjas noodzakelijk maken.

 

Materiaal van een goede werkjas

Indien je een assortiment doorbladert, dan kom je een aantal verschillende stoffen tegen waaruit werkjassen gefabriceerd kunnen worden. De belangrijkste zijn katoen en polyester. Daarnaast zien we carbon, elasthaan, spandex. Elk van deze materialen heeft specifieke eigenschappen die apart of in combinatie zorgen voor optimale geschiktheid voor het werk waarbij ze gedragen worden.

Katoen is een zeer algemeen, veel gebruikte textielvorm, polyester zorgt voor stevigheid en veiligheid. Spandex en elasthaan bieden elasticiteit aan de jas en carbon werkt positief op de vochtregulering.

 

Comfort van een goede werkjas

Het is natuurlijk ideaal als een werkjas optimale veiligheid biedt bij de werkzaamheden die u verricht, maar daarbij ook nog eens lekker zit. Van belang hierbij zijn het eerder genoemde materiaal, pasvorm en gewicht.

 

Veiligheid van een goede werkjas

Werkjassen draag je voornamelijk om de veiligheid, om niet alleen de onderliggende kleding te beschermen, maar ook het lichaam zelf. Dit kan enerzijds bereikt worden door de samenstelling van de werkjas ( te gebruiken materialen, maar bijvoorbeeld ook het aanbrengen van elleboogstukken), anderzijds door het uiterlijk. In dat laatste staat zichtbaarheid centraal en dat kan bereikt worden door felle kleuren ( oranje, geel) en reflecterende strips, die aangebracht worden op de jas.

 

Een goede werkjas zorgt ervoor dat de werknemer veilig en zonder extra overlast optimaal zijn werk kan doen.

 

Wil je meer zakelijke blog lezen, bekijk onze alle blogs pagina.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button