Zitzakken, hartstikke leuk of hopeloos onhandig

0 Vind ik leuk
Leestijd: 2 minuten

Inhoudsopgave

Bij de inrichting van een woning zijn twee factoren van belang: functionaliteit en esthetica, oftewel zijn ze nuttig en vind ik ze mooi? Zitzakken lijken in een categorie te zitten waar vooral het tweede aspect van groot belang is, hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die de zitzak absoluut hemels vinden zitten..

Daarnaast moet het oorspronkelijke idee van een vormeloze zak langzaam losgelaten worden en zie je steeds meer voorgevormde zitzakken, die meer beantwoorden aan de notie van daadwerkelijk zitgemak.

Wist je trouwens dat de zitzak ontwikkeld zijn door een paar Italiaanse designers op basis van de vraag naar een volledig origineel meubelstuk?

 

Een persoonlijke mening

Dankzij het internet kun je tegenwoordig honderden, zo niet duizenden pagina’s vinden over zitzakken of andere meubelen als stapelbedden, hoogslapers of nachtkastjes. Bij de keuze van wat dan ook gaat het echter altijd om je eigen idee over een item.

Jazeker, ik laat me wel eens lui vallen in een zitzak in een showroom. Ik bekijk de vorm, de stevigheid en de mogelijke kleuren. Is zo’n zak duurzaam geproduceerd, en gaat ie lekker lang mee? Wat voor vulling heeft het en hoe vormt het naar mijn lichaam? Ik kijk natuurlijk ook naar de prijs, vooral zelfs naar de prijs, maar voor mij persoonlijk is de belangrijkste factor voor de aankoop van een zitzak altijd geweest: hoe gemakkelijk kom ik er weer uit?

 

Waar te kopen

Elke fatsoenlijke meubelzaak verkoopt ook zitzakken, ze zijn gewoon te origineel om niet te hebben. Zoals hierboven gemeld ervaar ik graag zelf de ins en outs van een nieuwe aankoop, maar na de ervaringen in een meubelzaak is het best slim via online winkels te kijken hoe je de door jou gekozen zitzak het goedkoopste kunt krijgen. Over het algemeen ben je namelijk online net iets minder geld kwijt voor hetzelfde artikel.

 

Wil je meer zakelijke blog lezen, bekijk onze alle blogs pagina.

Deel dit artikel via
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Threads
Pinterest
Reddit

Gerelateerde berichten

1 Vind ik leuk

Ontdek hoe je snel een huis koopt of verkoopt in Zoetermeer

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke stap. In…

0 Vind ik leuk

Zo creëer je een thuiskantoor

Wil je thuis een efficiënte en comfortabele werkplek creëren waar…

0 Vind ik leuk

Optimaliseer jouw zakelijke prestaties: Ontdek de kracht van lean

Lean is niet zomaar een managementfilosofie, het is een pad…

Menu